Lasse, Kim och Zübeyde: Ingen fara med snus

”Korkat och löjligt förslag”

NYHETER
Lasse tar en snus.

Lasse Kronér, 41, programledare, sångare, snusare sedan mer än 20 år (fast det får vi egentligen inte skriva):

- Det är ganska korkat att förbjuda folk att snusa. Folk kommer att fuska, jag hade gjort det i alla fall. Jag hade inte fixat att inte få snusa. Det är ju inte som med rökare som kan gå ut en stund. En prilla är inget man lägger in och sedan tar ut efter tre minuter igen.

- Självklart snusar inte jag i sändning. Men sitter du på ett kontor och fyller i blanketter finns det ju ingen anledning att förbjuda det.

Kim Kärnfalk, 29, sångerska i duon Nina & Kim, snusare sedan tre år tillbaka:

- Det är löjligt att förbjuda snusning på jobbet. Så länge det inte inverkar på arbetet har inte folk med det att göra. Jag har inte snus under läppen när jag står på scen, men det är bara för att jag inte kan sjunga ordentligt då. Men visst, det känns ju mer legitimt att förbjuda det till exempel på en skola.

Zübeyde Simsek, 34, hårfrisörska, tv-profil:

- Jag skulle tycka det var motbjudande att kyssa en kille med hela överläppen full med snus. I så fall får de ta ut det först - och skölja munnen ordentligt. Min bror snusar och han ser inte fräsch ut när han pillar upp det i hela läppen. Men det är nästan ännu värre att kyssa rökare, de smakar och luktar askfat.

Läs också:

aftonbladet.se