Misstänkt taximördare gripen

40-åring misstänks för mordet på fembarns- pappan i Huddinge

NYHETER

STOCKHOLM

En man i 40-årsåldern greps på onsdagen misstänkt för mordet på en taxichaufför i Huddinge söder om Stockholm för två veckor sedan.

- Jag hoppas att vi har gripit rätt person, men det får den fortsatta utredningen visa, säger kommissarie Stefan Bergquist vid Södertörnspolisen till TT.

Mannen anhölls i tisdags kväll i sin frånvaro som skäligen misstänkt för mordet. Han greps på onsdagsförmiddagen i sin bostad i Farsta i södra Stockholm. Efter några timmar inleddes de första förhören med honom.

Stefan Bergquist vill inte avslöja vilka bevis polisen har mot den misstänkte. Enligt Bergquist är det ett traditionellt polisarbete som ligger bakom gripandet.

Den anhållne mannen är inte tidigare känd av polisen.

Sköts i magen

Det var på eftermiddagen den 2 december som den 39-årige taxiföraren sköts i magen på Dansbanevägen i Vidja i Huddinge. Han lyckades ta sig till en villa och få hjälp med att larma polisen och ambulans. Han avled samma kväll på Södersjukhuset.

Direkt efter mordet flydde mördaren. Några hundra meter från mordplatsen stoppade han en bil och fick lift. Bilisten tyckte att mannen uppträdde konstigt och släppte av honom efter 500 meter.

En kort stund senare fick mannen lift igen, från en hållplats på Ågestavägen. Han fick skjuts till Statoilmacken i Farsta.

Förutom den mördades taxiförarens bil har polisens noggrant undersökt de båda bilar mannen fick skjuts med. Av allt att döma har de fynd som teknikerna gjort i bilarna haft stor betydelse för utredarna.

Tidigare artiklar

Kjell Rynhag/TT