Skandia betalade deras lyxbostäder

NYHETER

Förutom bonusanklagelserna är Skandias före detta vd Lars-Eric Petterson, vice vd Ulf Spång och Skandia Liv-chefen Ola Ramstedt, anklagade för ett antal lägenhetsaffärer.

Lars-Eric Petersson, sparkad vd för Skandia:

En av Lars-Eric Peterssons söner fick en lägenhet i Stockholms innerstad. Lägenheten ska ha överrenoverats för 2,4 miljoner.

Peterssons egen lägenhet i Skandia Livs hus på Strandvägen har också renoverats till en överkostnad på 3 miljoner kronor.

Ulf Spång, sparkad vice vd på Skandia:

Ordnade en lägenhet i Stockholms innerstad åt sin dotter som efter hans krav byggdes om till en stor etta till en överkostnad på 251 243 kronor.

Han ordnade även en lägenhet åt sin andra dotter på Bergsgatan. Lägenheten renoverades till en överkostnad på 219 972 kronor.

Spång fick 2001 en 290 kvadratmeter stor paradvåning i Skandia Livs hus på Strandvägen 33. Spång ville att lägenheten skulle totalrenoveras och krävde bland annat att köket flyttades. men han flyttade aldrig in. Kostnad för Skandia: 10 miljoner.

Ola Ramstedt, sparkad vd Skandia Liv:

Fick en lägenhet i Skandia Livs hus på Strandvägen år 2000. Begärde omfattande renovering till en överkostnad på 1,3 miljoner kronor.

Olle Castelius