”Jag fantiserade om att äta kamrater redan i skolåldern”

I dag ställdes tyske kannibalen inför rätta

NYHETER

Kannibalen Armin Meiwes, 42, knivdödade, styckade och åt upp sin vän.

I dag berättade han i rätten hur han uppfyllde en livslång dröm:

– Fantasier om att äta skolkamrater kom redan i åtta till tolvårsåldern.

För snart två år sedan träffade den tyske datateknikern och tidigare soldaten Armin Meiwes den ingenjörsutbildade dataspecialisten Bernd Jürgen Brandes på nätet. De två männen slöt en dödlig pakt.

Inför videokameran skar Armin Meiwes av sin nyfunne väns könsorgan, stekte det och tillsammans försökte de två äta upp delarna. Men Bernd Jürgen Brandes förblödde under ritualen i Armin Meiwes källare. Och kannibalen styckade honom och frös in delarna för att äta senare.

Intresset var stort när Armin Meiwes på onsdagen ställdes inför rätta i tyska Kassel. Han misstänks för mord och fick redan första dagen berätta sin historia.

Lugn i rättssalen

Der Spiegel rapporterar att Armin Meiwes var tyst och föreföll lugn när åklagaren läste anklagelserna mot honom. Och när han tog till orda beskrev han sin skoltid och sitt förhållande till kvinnor som ”helt normalt”.

När det gäller män säger Armin Meiwes att det varit svårare. Han har visserligen haft relationer för en natt och kortare förbindelser, men säger att han aldrig hittat någon han kunnat utbyta sina innersta tankar med.

Det har handlat om riktigt mörka tankar. I rätten berättade han hur han redan som barn, någon gång i åtta till tolvårsåldern, började fantisera om att slakta och äta skolkamrater som tilltalade honom.

Inspirerade av zombiefilmer

Armin Meiwes växte upp ensam med sin mor och en känsla av att vara bortglömd. Han säger att han glömt sin far. Istället drömde han under uppväxten om en yngre bror.

Han skapade en fantasibild av den saknade brodern, en bild som kom att få en sexuell laddning.

– Blond och smal, det var typen, säger Armin Meiwes.

Tankarna vävdes samman. Armin Meiwes berättar att han inspirerades till fantasier om att stycka och skära genom att slakta hemma och titta på zombiefilmer.

– Det var så jag fick ett begrepp om det och så gjorde jag till slut, säger han.

För Armin Meiwes erkänner utan omsvep vad han gjort. Dessutom finns allt inspelat på en lång videofilm som rätten kommer att tvingas se.

Samförstånd mellan männen

Åklagaren är också övertygad om att det fanns ett samförstånd mellan männen, rapporterar Der Spiegel. Trots det yrkar åklagaren på att Armin Meiwes ska dömas för mord.

I slutet av januari faller domen.

Mattias Lundell