Laethitia mötte Dutroux i rätten

Marc Dutrouxs offer vittnade i rättegången mot belgiska pedofilligan

NYHETER

Laethitia Delhez var 14 när hon för åtta år sedan rövades bort av den belgiske pedofilen Marc Dutroux.

Under tisdagen berättade hon om de sex mardrömsdygnen i lönnrummet i hans källare.

När rättegången mot Marc Dutroux och hans tre medåtalade fortsatte under tisdagen i Arlon i Belgien var det dags för ett av nyckelvittnena att ta plats i vittnesbåset: den nu 22-åriga Laethitia Delhez.

Den 9 augusti 1996 rövades hon bort av Marc Dutroux, mannen som brukar kallas Belgiens mest hatade man. Hon spärrades in i samma lönnrum i hans källare där redan 12-åriga Sabine Dardenne hölls fången sedan drygt 70 dygn.

Hon tillfångatogs för att hålla Sabina sällskap i källaren.

De två skräckslagna flickorna räddades ur sin fångenskap sedan Dutroux gripits och själv visat vägen till lönnrummet.

Fyra flickor döda

Dutroux och hans medåtalade står åtalade för att ha lett en pedofilliga i Belgien som rövat bort minst sex flickor i mitten av 90-talet.

Sabine och Laethitia är de enda av ligans offer som i dag kan vittna om övergreppen. De övriga är döda:

De åttaåriga skolkamraterna Julie Lejune och Melissa Russo svalt ihjäl i Dutroux källare under tiden som han avtjänade ett kortare fängelsestraff för bilstöld sommaren 1995. Deras utmärglade kroppar påträffades nedgrävda på en bakgård sedan Dutrox gripits 1996.

An Marcal, 17, och Eefje Lambrecks, 19, drogades och begravdes levande på en av Dutroux fastigheter 1995. Även de påträffades sedan Dutroux gripits 1996.

Dutroux står åtalad för tre mord: på tonåringarna An Marcal och Eefje Lambrecks, samt på Bernard Weinstein, den man som hjälpte till att bygga källarcellen där pedofilligan höll sina offer inlåsta.

Tidigare artiklar

Fredrik Rundkvist