Annorlunda desserter och moderna tårtor

NYHETER
Foto: DANIEL HERTZELL
Maria Grave öppnar dessertrestaurang.

Maria Grave öppnar dessertrestauragen G Chocolat på Grönsakstorget den 16 juli.

Vad står på menyn?

– Annorlunda desserter, praliner, moderna tårtor och glassdesserter, allt gjort på ekologiska råvaror. Det blir även frukost, lunch och eftermiddagste och så småningom kommer vi servera öl och vin.

Du är en av sex finalister i Årets konditor 2007 och tävlar i Stockholm i oktober. Hinner du förbereda dig?

– Det blir nog stressigt i höst. Samtidigt är det väldigt bra reklam för butiken och ett stort mål i mitt yrkesliv. Så jag tränar. Temat är sagobröllop och jag ska göra praliner i en ätbar ask och en bröllopstårta. Utseendet är romantiskt, i ljusa färger och går igen i designen på butiken.

Vad är din man bra på?

– Han sköter brödbaket. Han har tysk bakgrund och flera generationer bagare i släkten. Hans tyska rågbröd är mycket omtyckt i vår butik i Mölndal. Men han har inte tävlat. Han tycker inte det är så roligt.

Hur ofta tycker du att man ska äta dessert?

– Varje dag! Nej, men i alla fall någon gång i veckan. Lika gärna som man tar en bulle till fikan kan man pröva en elegant dessert.

Fakta:

Läs mer:

Louise Jacobson (.se)

ARTIKELN HANDLAR OM