Kvarkenrådet dissar RG Lines problembåt

Valde flyget istället för färjan

NYHETER

Den problemfyllda färjan mellan Umeå och Vasa påverkar många. Nu vill inte ens Kvarkenrådet åka med den.

– Om de överhuvudtaget ska komma till våra styrelsemöten är flyg en nödvändigthet, säger Christina Knookala, Kvarkenrådets direktör till Vk.se

Persontrafiken på färjan mellan Umeå och Vasa minskade ifjol med nästan 12000 passagerare jämfört med året innan. Och nu dissar till och med Kvarkenrådet den opålitliga båten.

– Det handlar om människor med fullt schema. Om de överhuvudtaget ska komma till våra styrelsemöten är flyg en nödvändighet, säger Christina Knookala, Kvarkenrådets direktör till Vk.se.

Kvarkenrådet anger att de valde flyget eftersom de då slipper betala en övernattning på hotell.

Motorproblem och grundstötning

För de tappra som ändå har vågat åka med RG Line har de fått stå ut med otaliga förseningar, motorhaverier och en grundstötning.

– Man tappar hoppet, sa Erika Åberg, passagerare på färjan, till aftonbladet.se när hon fick vänta över elva timmar på att få komma iland i Finland.

Uppe på regeringsnivå

Under torsdagen träffades representanter för RG Line och personal från Västra Finland länsstyrelse för att diskutera färjans framtid, och Finlands regering har också fått saken på sitt bord, skriver VK.se. En minister har uttalat sig och sagt att enligt rapporter så har inte kvalitén på färjan varit det som passagerarna har vant sig vid.

Frida Sjödin