Ett mejl – och sedan var Ed Harcourt fast

1 av 3
Jonna Lee från Linköping lockade Ed Harcourt till både en duett och att producera tre av hennes låtar.
NYHETER

Allt som behövdes var ett mejl. Sedan föll Ed Harcourt pladask för Jonna Lees musik.

Nu gör de två en duett ihop på skivan "10 pieces, 10 bruises".

Samma dag som Jonna Lee blev klar med låten ”And your love” mejlade hon sin idol Ed Harcourt. Det var honom som hon hade i tankarna när hon skrev texten till den.

– Jag var inte ens säker på att det var hans mejladress jag skickade till. Men jag ville att han skulle lyssna på låten. Han gillade vad han hörde och tackade ja till en duett. Helt otroligt. Låten passar

perfekt för hans röst, säger Jonna Lee.

Supergrass medverkar

Och inte nog med det. Ed Harcourt passade i samma veva på att producera tre av hennes låtar till nya skivan "10 pieces, 10 bruises". Dessutom fick han trummisen från Supergrass, Danny Goffey, att medverka på skivan.

– Han är nog nöjd med vad han åstadkommit hittills i sin karriär och tyckte att han hade tid med min musik. Vi är ganska lika rent musikaliskt. Stämningen i hans låtar påminner om mina, säger Jonna Lee.

"Jag är svartsjuk av mig"

Hon beskriver skivan som en mindre bok där varje låt är en liten historia. Bland annat sjunger hon om svartsjuka.

– Jag är svartsjuk av mig. Jag skulle nog kunna bli en ganska obehaglig person att vara tillsammans med under svåra omständigheter. Jag har svårt att lita på folk i relationer överlag. Jag skulle nog inte gå så långt som att döda någon som jag sjunger om i en av mina låtar, men man vet aldrig.

Soloturné

Efter årsskiftet åker Jonna Lee på soloturné. Men innan dess ska hon ut och spela med Maia Hirasawa och Salem al Fakir.

Här ser du Jonna Lee:

(.se)