Nu syns bloggare på aftonbladet.se

Aftonbladet.se lanserar blogglänkar till sina artiklar på nätet

1 av 2
Top-fem lista där de mest relevanta och senaste blogginläggen visas. För att läsa själva blogginlägget klickar du på rubriken.En presentation av bloggaren visas om du för över muspekaren över bloggnamnet.
NYHETER

Äntligen är de här! Blogglänkar direkt knutna till Aftonbladets artiklar på nätet.

– Länkarna knyter ihop bloggosvären med våra artiklar så att vi lättare kan fånga upp snackisarna och få fler bloggare som länkar till just våra artiklar, säger Andreas Aspegren, communitychef på Aftonbladet Nya medier.

Det tog sin lilla tid men nu kan svenska bloggare synas på aftonbladet.se genom att diskutera och länka till aftonbladet.ses artiklar.

Under varje artikel syns det en topp-fem lista på de bloggare som har länkat till Aftonbladets artiklar. De mest relevanta blogginläggen visas under själva artikeln i listan. Finns det fler länkas man vidare till hela listningen på Bloggportalen.

Länkningen påminner om Twingly-tjänsten som bland annat Dagens Nyheter och Svenska dagbladet använder sig av sedan i våras.

– Skillnaden är att vi har byggt detta helt själva utifrån vår egen sajt – Bloggportalen , berättar Andreas Aspegren.

Hur fungerar det?

Vi länkar enbart till bloggar som är registrerade på Bloggportalen. Det är en viss tröskel och höjer därmed kvaliteten på bloggarna som kommer med i listningen.

Vi visar alltid vem som ligger bakom bloggen via en presentationssida. Det räcker att man för över muspekaren över bloggnamnet så visas inledningen till bloggens presentaton på Bloggportalen.

– Det är ungefär som en namnskylt på dörren. Du vet redan från start vem som ligger bakom bloggen och utifrån det kan bestämma om du vill klicka på den eller inte, berättar Andreas Aspegren.

aftonbladet.se publicerar de senaste och de högst rankade bloggare. Det vill säga, rankningen bygger på antalet länkningar en blogg har. Detta ger oss ett ökat skydd mot spamrobotar och andra som enbart har som syfte att komma upp på listningen.

Om du vill anmäla ett blogginlägg som är opassande, anmäler du det genom att klicka på "stopp" knappen.

"Synas hos oss och snacka om oss"

Andreas Aspegren tycker att det är fantastiskt kul att aftonbladet.se äntligen kan erbjuda denna tjänst till alla bloggare.

– Vi vill bli det medieföretag där svenska bloggare ska tycka att det är kul att synas och vi vill att de ska skriva och diskutera om våra nyheter.

ARTIKELN HANDLAR OM