Ett lillgammalt as på bejublad turné

Foto: eivind vogel rödin
2007 var något av ett genombrottsår för Henrik Dorsin, som nu turnerar med föreställningen ”Godkänd kvalitetsunderhållning”.
NYHETER

Ett lillgammalt as med lite hår. Nu gör Henrik Dorsin succé med att driva med sig själv.

Foto: SVT
Per Gavatin, Micke Lindgren, Henrik Dorsin och Rikard Ulvshammar i ”Grotesco”.

Med föreställningen ”Godkänd kvalitetsunderhållning” är Henrik Dorsin nu ute på turné. Där beskriver han sig själv som ett lillgammalt as som är 30 år men ser ut att vara 75.

– För att driva med andra måste man börja med att driva med sig själv och visa att man inte bara är en kille som rackar ner på andra människor, säger han.

Utseendet är varumärke

Henrik Dorsin förklarar att hans utseende blivit en del av hans varumärke.

– När man går upp på en scen tänker alla på hur man ser ut. I den änden börjar jag. Det är en typisk klassens clown–teknik. Titta på mig så fånig jag är, då slipper man få spö av de stora starka killarna.

Strålande kritik

”Godkänd kvalitetsunderhållning” har fått strålande kritik. Men även i tv gör Henrik Dorsin succé, nu senast med hyllade serien ”Grotesco” på SVT.

– Det är en produktion som vi fått jobba ostört med. Det är inte en massa chefer ch producenter som varit inne och tyckt och bestämt. Vi har gjort det vi tycker är kul och det märks.

"Lite av ett genombrottsår"

Du ser också Henrik Dorsin i ”Parlamentet” på TV4 och ”Extra, extra” i TV3. Under 2007 fick komikern även uppmärksamhet då han tilldelades Karamelodiktstipendiet av Povel Ramel.

– Det här året har varit lite av ett genombrottsår. Det är också första gången jag har känt förväntningar på mig.

Under nästa år vill Henrik Dorsin synas mindre i tv.

– Jag ska försöka att ta det lugnt. För min del gäller det att fokusera. Det blir bättre om man arbetar med ett projekt åt gången och inte är så splittrad.

Fakta Henrik Dorsin:

(.se)