Nya försök hitta mystisk kapare

1 av 3
När Dan Cooper kapade planet bar han en J.C Penney-slips som han tog av sig innan han hoppade. FBI har även fått in en del av de sedlar som Cooper försvann med. Pengarna lämnades in av en ung pojke nära Columbia River 1980.
NYHETER

En kall regning novemberdag 1971 hoppade Dan Cooper från det plan han just kapat med en väska med 200 000 dollar i.

Nu 36 år senare släpper FBI nya detaljer som de hoppas kan hjälpa till att bringa klarhet i mysteriet.

Överlevde Dan Cooper hoppet?

Den frågan har FBI ställt sig sedan Cooper kapade ett flygplan på väg mot Seattle den 24 november 1971 och sedan hoppade med två fallskärmar någonstans över sydvästra Washington.

Innan dess hade han hotat flygpersonalen med att han hade sprängmedel och begärt fyra fallskärmar, 200 000 dollar och att bli flugen till Mexico.

”Ber allmänheten om hjälp”

I veckan släppte FBI fantombilder på hur Dan Cooper skulle ha sett ut när han försvann och även en karta över de platser där Cooper borde ha landat.

”Vi tillhandahåller ny information och bilder och ber allmänheten om hjälp för att lösa fallet” säger FBI i ett uttalande.

Många teorier

Teorierna om vad som hände Dan Cooper har varit många under åren. I början hävdades det att Cooper var en rutinerad fallskärmshoppare men de uppgifterna har senare tagits tillbaka. Experter påstår nu istället att han omöjligt kan ha klarat ett sådant hopp i regn och blåst.

Många har även påstått sig vara Dan Cooper, men alla har kunnat uteslutas på grund av felaktig kroppsbyggnad, fallskärmserfarenhet och senare med det DNA som hittades på en kvarlämnad slips i planet.

Nu hoppas FBI att den nya informationen ska få allmänheten att komma ihåg fler detaljer kring det mystiska försvinnandet.