Lekte hjälten Dora – ströps

Ville vara tecknad hjälte – hängdes i hårbandet

1 av 2
Hängdes Paige gillade tecknade serier och ville själv göra som Dora och den äventyrlige pojken Diego. Men hårbandet åkte upp till halsen och ströp den fyraåriga flickan som hittades död i sitt lekrum.
NYHETER

LONDON. Hon ville göra som de tecknade figurerna på tv.

På nyårsdagen hittades fyraåriga Paige Brown död i sitt lekrum.

Hon hade hängt sig i hårbandet.

Fyraåringen svarade inte när mamma Lorraine Ford, 26, ropade att lunchen var klar, så hon gick upp till flickans rum. Där fann hon dottern hängande livlös från en av teddybjörnarnas hammock. Runt halsen hade hon ett långt hårband.

Både föräldrarna och ambulanspersonalen försökte rädda flickan, men hon förklarades död på sjukhuset.

– Paige var en underbar flicka som förgyllde våra liv. Det här är en fruktansvärd tragedi. Vårt tack går till personalen på ambulanshelikoptern i Kent som kämpade så hårt, säger mamman till Evening Standard.

Härmade tecknat

Familjen misstänker att fyraåringen försökte härma vad hon sett på tecknad film på tv. Hon hade sett ”Go Diego go” och ”Dora the explorer” på tv-kanalen Nickelodeon ett par veckor före olyckan.

– Paiges mormor är övertygad om att hon såg ”Go Diego go” med henne för ett par veckor sedan där rollkaraktären svingade sig fram med ett rep runt halsen. Hon sa till och med: ”Så får du aldrig göra” men hon kunde ju aldrig förutse vad som skulle hända, säger pappan Phil Brown, 33.

– Hon tror att det var det programmet eller ”Dora the explorer”. Hon såg båda med Paige.

Den tecknade serien beskrivs som ”ett tufft actionäventyr” om den åttaåriga pojken Diego Marquez.

Rosa var favoriten

– Vi tror att Paige försökte återskapa vad hon såg i sitt favoritprogram på tv, säger han.

En talesperson för Nickelodeon förklarar att kanalen alltid ser över sina program – speciellt de som riktar sig till yngre åldrar.

– Våra djupaste sympatier går till Paige Browns familj i denna ytterst sorgliga stund, säger talespersonen till Daily Telegraph.

Paige Browns familj har bett alla som kommer på begravningen att bära rosa – dotterns favoritfärg.

Susanne Nylén