50-talet intar Debaser

Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN
Rockabilly-look är legio för Rockets arrangörer. Från vänster: Per Thorsell, Per Nordahl, Anna-Karin Starnberg och Jim Nilsson.
NYHETER

Vik upp jeansen och kamma till fettluggen.

I helgen fyller rockabilly-klubben Rocket Room två år.

Succé från dag ett. Så sammanfattar Jim Nilsson Rocket Rooms första år. Han driver klubben tillsammans med sju andra rockabilly-fan.

– Jag har aldrig varit med om att en rockabillyklubb blivit så stor. Vi har fullsatt nästan varje gång. Det kommer människor från Europa och hela Sverige, säger han.

"Lever för den här musiken"

Under förra året blev Rocket Room utnämnd till en av Stockholms bästa klubbar av alltomstockholm.se. Framgångsreceptet heter engagemang.

– Vi som driver klubben lever för den här musiken. Det är en stor anledning till att det blivit så bra, säger Jim Nilsson som anammade livsstilen för 20 år sedan.

Alla är välkomna

Rocket Room bjuder musikmässigt på en blandning mellan rock’n’roll, rockabilly och rhytm and blues. Många av besökarna är klädda i rockabilly-kläder, men alla är välkomna.

Helgens jubileum bjuder på band som The Knicker Kittens, The Domestic och Go Getters.

– Vi brukar ju hålla till på Debaser Slussen. Men jubileumskvällen flyttar vi till Debaser Medis. Vi intar hela huset och kan plocka in 900 personer.

Hur ser framtiden ut?

– Vi har bokat in hela året, alla band är klara. Det känns väldigt bra. Hoppas bara att intresset håller i sig, men jag har inte märkt av några tendenser på att det ska sina.

Jonas Andersson

Rocket Rooms två års-jubileum:

Mer rockabilly i stan:

(.se)