Världsartisten åtalas i dag

Misstänks ha förgripit sig på skådespelares barnflicka

1 av 2
Åklagare Anna Håkansson.
NYHETER

På fredagsförmiddagen åtalades den svenske världsartisten för våldtäkt.

Han misstänks ha förgripit sig på skådespelaren Maria Lundqvists barnflicka för åtta år sedan. Själv nekar han till anklagelserna.

Enligt åtalet misstänks världsartisten ha förgripit sig på Maria Lundqvists barnflicka för åtta år sedan. Han ska ha tryckt ner henne och hållit fast henne under övergreppet.

– Rättegången kommer att inledas någon gång nästa vecka, säger åklagaren Anna Håkansson.

Hur ser du på chanserna att han döms?

– Våldtäktsfall är svåra i grunden eftersom ord ofta står mot ord men jag anser att bevisningen är så pass stark att det räcker för åtal, säger hon.

Hittills har nio vittnen förhörts kring den misstänkta våldtäkten.

– De har inte sett själva våldtäkten, men deras vittnesiakttagelser av hur hon mådde och reagerade efteråt är stödbevisning i målet, säger kammaråklagare Anna Håkansson.

Carola förhörd

Polisförhören med Carola Häggkvist är ett av åklagarens trumfkort mot mannen. Hon kan kallas som vittne vid den kommande rättegången.

Hon har tidigare bekräftat för Aftonbladet om sin kontakt med barnflickan den aktuella natten:

– Det stämmer att jag stöttade henne och pratade med henne efteråt. Jag har velat finnas där som en utsträckt hand. Det är klart att jag är en medmänniska och engagerar mig, sa hon då.

Hävdar sin oskuld

Världsartisten har hela tiden hävdat sin oskuld. Han har tidigare kommenterat händelsen i en sydamerikansk tidning där han hävdade att han är offer för en smutskastningskampanj.

– Maria Lundqvist vill vanära mitt namn, sa han då.

Världsartistens försvarsadvokat har i nuläget inga kommentarer kring åtalet.