”Vi äter moules marinière och dricker vitt vin”

Foto: Micael Engström
Nina Söderquist, 35, tillsammans med schalgerstjärnan Magnus Carlsson.
NYHETER

Hur bränner Nina Söderquist, tävlande i tv-såpan "West End Star", tusen spänn på stan? Vi frågade.

TJEJ SOM GILLAR GALEJ Nina Söderquist jobbar sig igenom Kungsholmen innan hon drar till Söder för att festa in den nya dagen.

Jag möter upp några kompisar nere på stan, på ett Waynes, och tar en fika. Just nu är det så stressigt så jag hinner nästan aldrig träffa mina kompisar. Vi skvallrar och har det mysigt i några timmar. Det blir en stor kopp med choklad och en kanelbulle för mig.

Vi går på en tidig bio, det blir fantasyfilmen Guldkompassen. Jag är filmoman så jag ser allt nytt som kommer. Den verkar äventyrlig och med bra skådespelare.

Sen tar vi en promenad till Kungsholmen, det är min favoritrestaurang. Det är otroligt bra mat där och otroligt bra häng, dessutom ligger det väldigt nära där jag bor. Man träffar alltid någon man känner där. Vi äter moules marinière och dricker vitt vin till det. Sen hänger vi vid pianot i loungen. Vi sjunger inte med, det är så ostockholmskt. Dessutom, när jag inte jobbar så är det skönt att njuta av andras musik.

Efter det går vi till Lokal, där vi möter upp ytterligare lite andra människor. Jag hänger ganska mycket på den delen av Kungsholmen. På Lokal är det mycket folk och action. Där dricker jag en Dark and Stormy, en drink med rom, lime, ingefära och lite grejer.

Sen tar vi en taxi till Söder, där det är efterfest hos en musikerpolare. Vi stannar till på vägen och käkar en korv, jag bjuder en hungrig kompis. Väl framme spelas det gitarr och det sjungs och skrålas med. Festen håller på till tidig morgon med massor av roliga människor som strömmar till.

Sofia Larsson

Ninas favoriter