Tito Beltran åtalas för våldtäkt

Världsartisten hävdar sin oskuld

NYHETER

På fredagsförmiddagen åtalades den kände operasångaren Tito Beltran, 42, för våldtäkt.

Han misstänks ha förgripit sig på skådespelaren Maria Lundqvists barnflicka för åtta år sedan. Själv nekar han till anklagelserna.

Foto: krister hansson
Tito Beltran.

Enligt åtalet misstänks Tito Beltran ha förgripit sig på flickan för åtta år sedan. Han ska ha tryckt ner henne och hållit fast henne under övergreppet.

– Rättegången kommer att inledas någon gång nästa vecka, säger åklagaren Anna Håkansson.

Hur ser du på chanserna att han döms?

– Våldtäktsfall är svåra i grunden eftersom ord ofta står mot ord men jag anser att bevisningen är så pass stark att det räcker för åtal, säger hon.

Hittills har nio vittnen förhörts kring den misstänkta våldtäkten.

– De har inte sett själva våldtäkten, men deras vittnesiakttagelser av hur hon mådde och reagerade efteråt är stödbevisning i målet, säger kammaråklagare Anna Håkansson.

Hävdar sin oskuld

Tito Beltran har gjort sig känd som operatenor både i Sverige och utomlands. 1991 inledde han en internationell karriär i Reykjavík, Santiago, Toulouse, London, Hamburg, Wien, Kuala Lumpur och San Francisco. 2003 uppträdde han med Robert Wells i showen Rhapsody in Rock.

Tito Beltran har hela tiden hävdat sin oskuld. Han har tidigare kommenterat händelsen i en sydamerikansk tidning där han hävdade att han är offer för en smutskastningskampanj.

- Jag kan bevisa att jag är helt oskyldig, säger han idag i en intervju till tidningen Expressen/KvP.

Tito Beltrans försvarsadvokat har i nuläget inga kommentarer kring åtalet.