Hjälpte till – fick bilen uppklippt

Foto: Gunnar Almberg/Bafoto
nyköpt mustang När Erland Jakobsen hjälpte två kvinnor som varit med om en olycka slutade det med att räddningstjänsten klippte upp taket på hans nya bil.
NYHETER

Erland Jakobsen, 27, stannade för att hjälpa till vid krocken.

Och lät offren sitta i hans nya Mustang.

Då klippte räddningstjänsten upp taket på bilen.

Foto: SVERKER SÖDERSTRÖM/SUNDSVALLS TIDNING
Det var i torsdags som olyckan skedde i Hassela.

Förra lördagen köpte Erland Jakobsen från Hassela en Ford Mustang. I torsdags körde han genom samhället i sin nya bil och kom fram till en olycksplats.

– Två kvinnor stod på vägen och frös. Jag stannade och sa att de fick sitta i min bil medan de väntade på räddningstjänsten, säger Erland.

Tilläts inte gå ur bilen

När brandkåren och ambulanserna kom fram klagade den ena kvinnan över nacksmärtor. Hon tilläts inte kliva ur fordonet på vanlig väg.

– Räddningspersonalen sa att de var tvungna att klippa upp biltaket för att få ut henne utan att riskera att ryggskadorna blev värre. Det var inte vidare kul, säger Erland Jakobsen.

Personalen berättade sedan att de inte var säkra på om skadorna på Erlands bil kunde ersättas av försäkringsbolaget.

– Min Mustang var ju inte inblandad i själva olyckan, säger han.

Hänt tidigare

I februari i fjol råkade en taxichaufför ut för en liknande händelse i Rosvik utanför Piteå. Han lät två skadade sitta i bilen och fick taket sönderklippt. Försäkringsbolaget vägrade att ge honom ersättning. Till sist betalade en av de skadades försäkringsbolag honom.

– Men jag pratade med Folksam i dag, och jag tror det kommer att lösa sig för mig, säger Erland – som tills vidare tar sig fram till fots.