Tre omkom i trafikolycka

Lastbil och personbil kolliderade

Foto: DANIEL SJÖHOLM
NYHETER

Lastbilen och personbilen kolliderade.

Sedan krossades personbilen av lastbilens tyngd i ett dike.

Tre personer omkom.

Olyckan inträffade på riksväg 83 söder om Arbrå, i närheten av Bollnäs vid 14.45 på lördagen.

I personbilen satt tre passagerare.

– Deras bil blev helt söndertryckt, säger Leif Bergman, räddningstjänsten i Bollnäs och insatsledare vid olyckan, till TT.

Enligt de första uppgifterna välte lastbilen över personbilen. Dessa uppgifter ändrades sedan.

Personbilen var dock så pass svårt skadad att inga av passagerarna kunde tas ut ur den. I stället fick bilen lyftas upp på ett flak och köras till ett annat område där arbetet med att få ut de omkomna passagerarna fortsatte.

Chockades

Räddningspådraget på olycksplatsen var stort. Fem ambulanser skickades från Ljusdal, Söderhamn och Bollnäs samt en akutbil från Gävle. Dessutom skickades tre bilar från räddningstjänsterna i Bollnäs och Arbrå.

Chauffören i lastbilen klarade sig undan fysiska skador, men chockades svårt och fördes till Bollnäs sjukhus. Fyra andra personer som färdades i en bil bakom lastbilen fördes också till sjukhus med chockskador, uppger SOS Alarm.

Okänd orsak

Det är oklart exakt vad som orsakade olyckan.

– Vägen besiktades under dagen och det ska inte ha kommit in några rapporter om halt väglag, säger Hesam Akbari, pressinformatör på Gävleborgpolisen till aftonbladet.se.

Ett inledande förhör har hållits med chauffören till den estländskregistrerade lastbilen. Han misstänks inte för något brott.

– Chauffören uppger att personbilen försökte köra om lastbilen, men att den fick sladd i halkan och körde rakt in i lastbilen, säger Akbari.

Enligt TT sköt sedan lastbilen ner personbilen i ett dike där den hamnade under lastbilen.

Bärgningsarbetet pågick långt in på lördagskvällen och vägen stängdes av. Vid 21-tiden var ett körfält öppet för växelvis trafik i båda riktningar. Polis fanns på plats för att dirigera trafiken.

Enligt Vägverket planerades trafiken inte flyta på normalt förrän efter midnatt.

ARTIKELN HANDLAR OM