Misstänks för brott mot homosexuella

35-åring begärd häktad efter knivskurit 44-årig homosexull man

NYHETER

En 35-årig man begärdes på lördagen häktad efter den svåra knivskärningen på Södermalm i Stockholm förra helgen.

Offret är en homosexuell man och polisen misstänker att 35-åringen kan ha utsatt andra homosexuella för brott.

Den 35-årige mannen greps på Stockholms central vid 17-tiden på fredagseftermiddagen. Han hade då varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för överfallet som inträffade sent på kvällen förra lördagen.

Offret är en 44-årig som blev svårt knivskuren i sin bostad. Han fördes till sjukhus med livshotande skador, men hans tillstånd har stabiliserats. På grund av de allvarliga skadorna efter knivskärningen riskerar 44-åringen att få men för livet.

Känd för likanade brott

Enligt polisen är offret homosexuell och brottet utreds av Citypolisens hatbrottsjour. 35-åringen och 44-åringen hade träffats på ett kontaktforum på internet innan de möttes.

Den anhållne mannen, som är misstänkt för mordförsök och grovt rån, är känd av polisen för liknande brott.

35-åringen har förhörts av polisen. Han medger att han varit på platsen, men hur han ställer sig till anklagelserna vill polisen inte säga.

– I detalj vill jag inte gå in på vad han säger, säger kommissarie Mikael Ekman vid hatbrottsjouren till TT.

Stämt träff med andra

Polisen har gjort husrannsakan i den misstänktes bostad och bland annat undersökt 35-åringens dator. Det finns misstankar om att andra homosexuella kan ha blivit utsatta för brott av mannen.

– Vi ser på internettrafiken att han har lämnat ut sitt telefonnummer och stämt träff med andra. Men vi vet inte om träffarna blivit av och vi vet inte vad de har lett till, säger Ekman och fortsätter:

– Den här typen av brottsligheten handlar om att man väljer ut sina offer. Då väljer han ut folk som han tror inte ska anmäla. På ett sätt har han kanske rätt för det är inte så lätt att lämna ut sig till polisen.

TT