Bomb mot FN-fordon i Libanon

Två spanska soldater skadades lindrigt

NYHETER

En bomb exploderade i närheten av ett fordon tillhörande FN:s fredsbevarande styrkor, strax söder om Libanons huvudstad Beirut.

Två spanska soldater skadades lindrigt, uppger AP.

Explosionen skakade byn Rmeileh och vittnen beskrev hur en rökpelare steg mot himlen.

Bomben hade placerats i diket vid motorvägen och exploderade när FN:s patrullbil passerade. Bilens rutor krossades av den kraftiga explosionen. Fordonet voltade och landade 50 meter från platsen där bomben var placerad.

FN-fordonet tillhör de fredsbevarande styrkorna. Två soldater som befann sig i fordonet fördes till sjukhus, uppger FN-representanten Milos Strugar för nyhetsbyrån AP. De ska endast ha fått lindriga skador. Strugar ville inte offentliggöra de skadades identitet men det spanska försvaret bekräftade att soldaterna vara spanjorer.

Detta var den tredje attacken mot den 13 500 man starka FN-styrkan i Libanon sedan vapenvilan mellan Israel och libanesiska Hizbollah-gerillan i augusti 2006. I juni 2007 dödades tre spanska och tre colombianska soldater i ett bombdåd. En månad senare exploderade ytterligare en bomb som var riktad mot en FN-styrka men denna gång skadades ingen, uppger Reuters.