En dog i svår trafikolycka

Bilarna antändes efter frontalkrock

NYHETER

Två personer dog och efter frontalkrocken mellan en personbil och en mindre lastbil på väg 73 vid Segersäng på Södertörn, söder om Stockholm, vid 20-tiden på tisdagen.

På den slingriga och mörka väg 73 i Segersäng, strax norr om Nynäshamn, krockade en mindre lastbil och en personbil av märket Audi vid 20.30-tiden i går kväll.

Bilarna fattade eld vid kollisionen och demolerades totalt.

De efterkommande trafikanterna larmade SOS. Sedan försökte de med gemensam kraft rädda lastbilschauffören.

– Det var två, tre personer som gjorde en fantastisk insats. De bände upp lastbilen med en kofot och slet ut föraren. De försökte även släcka branden, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl på polisen i Handen.

När räddningstjänsten nådde fram låg den svårt brännskadade mannen på marken utanför lastbilen.

Mannen, som är 38 år, fördes i ilfart till Karolinska sjukhuset i Solna. Han dog på sjukhuset till följd av sina svåra skador.

Den 35-årige mannen som körde personbilen satt fast och räddningstjänsten fick kämpa länge med att få ut honom. Då var han död. Troligen avled han redan i själva kollisionen, enligt polisen.

Nynäsvägen var avstängd i nästan två timmar efter olyckan. Det bildades långa bilköer.

Totalt 33 dödsoffer

Enligt Vägverkets statistik har trafiken på väg 73 mellan Stockholm och Nynäshamn krävt 33 dödsoffer mellan 1995 och 2004. 245 personer har drabbats av svåra skador och 1 006 av lindriga.

Nu byggs ”Dödens väg” om till fyrfilig motorväg med mitträcke – något som hade förhindrat olyckan i går.

Arbetet ska vara klart i oktober.