Kanotmannen misstänks för fler brott

Väntar i häktet på rättegången

NYHETER

När han gick in på polisstationen i London trodde alla att mannen varit död i flera år.

Nu misstänks kanotmannen och hans fru för nya bedrägerier.

Både kanotmannen John Darwin, 57, och hans 55-åriga fru Anne, som påstått att hon blivit änka, ställdes idag inför en domstol i London – bara för att beordras tillbaka till häktet till den 18 januari, då rättegången mot dem väntas börja.

Bedrägeri

Bägge misstänks för att ha lurat till sig pengar, bland annat försäkringspengar, efter att John Darwin försvann under en kanotfärd och lät omvärlden tro att han drunknat.

Paret avslöjades några månader efter att de köpt en bostad i Panama city. De lät sig fotograferas av mäklaren, som la ut deras bild på mäklarföretagets hemsida. Bilden visade förutom det lyckliga paret också med all önskvärd tydlighet att Anne inte bara visste att maken levde – paret använde av allt att döma pengar som kommit från försäkringar som lösts ut på grund av makens påstådda dödsfall.

Flera anklagelser

Ytterligare fyra fall av bedrägeri, bland annat försäkringsbedrägeri, läggs nu till de anklagelser som redan finns mot paret.

Kanotmannen John Darwin blev en världsnyhet när han promenerade in på en polisstation i London den 1 december med orden "Jag tror att jag är en saknad person".

Han påstod själv att han drabbats av minnesförlust i samband med försvinnandet våren 2003 och hans vuxna söner identifierade honom.