Ritualmördades av sin styvpappa

”Det är uppenbart att det här är frågan om något annat än ett vanligt mord”

NYHETER

Kendra Suing, 10, och Alysha Suing, 8 hittades knivhuggna och strypta i sitt hem.

Polisen tror att de ritualmördades av Lawrence Douglas Harris, 25 – deras egen styvpappa.

– Det är uppenbart att det här är frågan om något annat än ett vanligt mord, säger polisman Joe Frisbie.

Det fasansfulla dådet skakar staden Sioux City i delstaten Iowa i USA.

Flickorna hittades döda i sina sovrum i det rykande huset i söndags. Enligt Marti Reilly vid Sioux City-polisen rör det sig om ”en märklig ritual”.

”Trolleri som gått fel”

Flickornas styvpappa Lawrence Douglas Harris greps i hemmet på Nebraska Street 4200 i söndags eftermiddag efter att en anonym person larmat polisen om branden. Harris sa då att flickorna låg döda i sina sovrum och att han var den enda vuxna personen i hemmet.

Harris sa till poliserna på plats att han genomfört ett trolleri som ”gått fel” och att trolleriet ”kunde få allvarliga konsekvenser”, uppger Sioux City Journal.

– Ni pratar om trollformler, om trollformler som gått fel. Det är uppenbart att det här är frågan om något annat än ett vanligt mord, sa Joe Frisbie vid Sioux City-polisen under en presskonferens i måndags.

Lawrence Douglas Harris greps misstänkt för mord och väntas ställas inför rätta den 17 januari. Borgensumman är satt till två miljoner dollar (12,7 miljoner kronor).

”Inte sjunkit in”

Flickornas farfar Joe Suing berättar för Sioux City Journal att han inte träffat flickorna på två år.

– Jag önskar att jag lärt känna dem lite bättre. Jag vet att när de brukade komma på besök så gillade de att träffa sin farfar när de fick träffa honom.

– Det gör en arg att de var tvugna att ge sig på barn. Om det hade varit en vuxen eller någon som hade möjlighet att försvara sig eller hade 50-50 i chans..., säger Joe Suing till Sioux City Journal.

– Jag tror inte att det sjunkit in riktigt än, säger han.

”Många tårar”

Larry Williams, skolchef på Irving Elementary School där flickorna studerade, säger att kuratorer och lärare informerades om dödsfallen innan skoldagen började i måndags. Klasserna informerades sedan individuellt.

– I en sån här situation är vi nästan lika bekymrade över de vuxna som jobbar nära de här barnen som vi är över barnen själva, sa Williams medan han försökte hålla tillbaka tårarna, enligt Sioux City Journal.

– Det var många tårar i morse.