Artistparad vid våldtäktsrättegång

En rad kändisar är kallade som vittnen

1 av 3 | Foto: krister hansson
Tito Beltran.
NYHETER

Ystad kommer att drabbas av en mediecirkus vid rättegångsstarten i ett uppmärksammat våldtäktsmål under fredagen.

Operasångaren Tito Beltran är åtalad och en rad kändisar är kallade som vittnen.

Carola Häggkvist och Lill Lindfors hör till dem som personligen kommer att närvara i Ystad, medan Robert Wells och Anders Berglund kommer att höras per telefon, eftersom de befinner sig utomlands.

Förre justitieministern Thomas Bodström företräder den unga kvinna som enligt åtalet våldtogs av Beltran på Nötesjö Wärdshus i närheten av Sturups flygplats för snart nio år sedan. Beltran och de övriga artisterna var där i samband med en Rhapsody in Rock-turné, där den unga kvinnan arbetade som barnflicka åt en turnédeltagare.

Trångt i rättssalen

Tito Beltran nekar till brott och har hävdat att anklagelserna är en komplott bland artistkollegor. För att motbevisa detta har kammaråklagare Anna Håkansson kallat in artisterna som vittnen.

Det blir trångt i rättssalen i den nybyggda tingsrätten. Den rymmer inte ens en hel skolklass, berättar rådman Thomas Främby.

Beltran kommer ursprungligen från Chile. Två åhörarplatser viks åt företrädare för den chilenska ambassaden, som ska närvara på grund av hans ifrågasättande av det svenska rättsväsendet.

ARTIKELN HANDLAR OM