Två döda i vägmörkret

NYHETER

De två männen korsade vägen i Linghem i mörkret - och hann inte undan när en bil kom åkande. En av männen dog omedelbart.

Senare på kvällen omkom en kvinna norr om Enköping sedan hon också blivit påkörd av en bil.

Det var strax före sex på torsdagskvällen som den första olyckan inträffade. Två män hade varit och handlat på en bensinstation i Linghem norr om Linköping och skulle korsa gamla E4:an.

De gick över vägen där det inte fanns övergångsställe eller annan säker övergång för gångtrafikanter, och hastighetsbegränsningen på sträckan är 90 km/h. En bilist såg inte dem i tid och körde på den ena mannen, som avled genast.

Den andra mannen, och föraren i bilen, chockades svårt av händelsen men fick inga fysiska skador.

– Vi har påbörjat en utredning om olyckan men i nuläget finns det inga misstankar om brott, säger ledningsbefäl Jan Berg vid polisen i Linköping till aftonbladet.se.

En timme senare omkom en 74-årig kvinnlig fotgängare efter att ha blivit påkörd av en personbil på Riksväg 70 vid Lådökorset, en mil utanför Enköping. Kvinnan avled i ambulans på väg till sjukhus.

– Vi vet inte om hon gått bredvid vägen eller försökt korsa den. Föraren i bilen chockades svårt och fördes också till sjukhus. Vi har inte kunnat höra honom, säger Tommy Rinaldo, länsvakthavande vid Uppsalapolisen, till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM