”Fickmannen” lät barnen hålla vakt

Bad flickor hålla utkik medan han förgrep sig på unga pojkar

NYHETER

”Fickmannen” såg noga till att aldrig bli upptäckt av någon vuxen.

Medan han förgrep sig på unga pojkar lät han ofta andra barn hålla vakt.

– Han drogs till situationer där flera barn samlats. Han uteslöt sedan flickorna ur gruppen genom att sätta ut dem som vaktposter, uppger den norska kriminalpolisen på sin hemsida.

Polisens teckning av ”fickmannen”. 55-åringen greps i Bergen men tros ha antastat pojkar i hela södra Norge under loppet av 30 år.

Antalet offer för den så kallade ”Fickmannen” fortsätter att växa. Den norska polisen misstänker nu att mellan 300 och 400 barn kan ha utsatts för pedofilen, som är den största sexualförbrytaren i norsk historia.

Flickorna höll vakt

Den misstänkte 55-åring som greps i fredags kommer att begäras häktad på måndag i Follo tingsrätt, efter att polisen säkrat DNA-bevis mot mannen. Polisen kartlägger nu hans tillvägagångssätt och hur han närmat sig sina offer.

– Han fick nästan alltid något av barnen att hålla vakt och bad dem ropa om det kom någon. Sen tog han den personen som han var mest intresserad av med sig längre in, där de var skyddade. Hans mål var alltid att vara ensam med en pojke, uppger den norska polisen enligt tidningen VG.

När han var klar tackade han ofta de som hållit vakt för hjälpen och uppmanade dem att inte berätta om detta för någon.

Hade pojkar som vänner

”Fickmannen” ska också ha umgåtts mycket med unga pojkar på sin fritid. Vittnen har stigit fram och en man i 20-årsåldern berättar hur han och en kamrat i nästan tre års tid, när han var runt 13 år, blev uppvaktade av mannen.

– Under en period var vi varje söndag på ett hotell och badade. Då hämtade han oss i sin Porsche och betalade för oss, säger mannen till ibergen.se.

55-åringen, som är mångmiljonär, ska också ha köpt cyklar och andra presenter till pojkarna. Han var även under en period tränare för den yngsta gruppen i Trialklubben där han lärde unga pojkar att köra motorcykel.

– Han bad då pojkar att leta efter saker i hans fickor eller byta hans bandage. Han framstod alltid som snäll och hygglig – nästan ömklig, uppger kriminalpolisen enligt tidningen VG.