Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Låt plånboken växa – här är sparknepen

Fem säkra sätt att rädda dina pengar

STATENS SPARGRIS kan vara bra att ta till när börsen går ner. Marja Lång och Ann-Sofi Dalmo på Riksgäldskontoret, där man kan Riksgäldsspara med i dagsläget 3,75 procent i ränta, har sett fler och fler sparare ansluta sig sedan i fjol somras. ”Det var då det började. Andra halvåret 2007 blev lika bra som motsvarande period under rekordåret 2001”, säger Ann-Sofi Dalmo.   STATENS SPARGRIS kan vara bra att ta till när börsen går ner. Marja Lång och Ann-Sofi Dalmo på Riksgäldskontoret, där man kan Riksgäldsspara med i dagsläget 3,75 procent i ränta, har sett fler och fler sparare ansluta sig sedan i fjol somras. ”Det var då det började. Andra halvåret 2007 blev lika bra som motsvarande period under rekordåret 2001”, säger Ann-Sofi Dalmo. Foto: URBAN ANDERSSON

    Det deppas på börsen.

Men lugn, det finns säkra sätt att spara.

Här är experternas bästa tips.

  Sparkonto med bra ränta.

  Aktieindexobligationer.

  Riksgäldsspar.

Så vill Aftonbladets tre experter i första hand säkra dina sparpengar när börsen nu är svajig och riskfylld.

– Spara på räntemarknaden, det är det som gäller. Det är den som står till buds, säger Ylva Yngveson, chef på Institutet för privatekonomi, Swedbank.

– På Riksgäldsspar får du i dagsläget 3,75 procent i rörlig ränta. Det är bra, säger Annika Creutzer, privatekonom och chefredaktör på Privata Affärer.

Och Ann-Sofie Magnusson, familjeekonom på Ikanobanken:

– Om man kan avvara pengar i fyra-fem år, och ändå vill vara med på börsen, tycker jag man ska placera i aktieindexobligationer.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet