Ingen blodig man på förbättrad film

Kriminaltekniska laboratoriet behandlade fel del av filmen

NYHETER

På tisdagen fick polisen den förbättrade filmen som man hoppades kunna använda för att identifera den blodige man som syntes i en mataffär i Örebro efter att läraren Fuat Deniz mördades i december förra året.

Men nu har det visat sig att Kriminaltekniska laboratoriet behandlade fel del av övervakningsfilmen.

Mordutredarna fick i går ta del av de bilder som Kriminaltekniska laboratoriets personal tagit fram. Enligt polisen höll filmen nu en god kvalitet och kunde leda fram till en identifiering.

– Personalen i butiken kunde direkt säga att det var fel person på filmremsans bilder. Bilderna var tydliga men visade inte den som var blodig. Vi ville att personalen skulle se bilderna först så att vi inte i onödan startade ett större identifieringsförsök. Det var ju tur vi gjorde så, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson till Vlt.

Blodig och förvirrad

Läraren Fuat Deniz, 40, mördades den 11 december förra året och 45 minuter efter mordet syntes en okänd blodig man inne på en mataffär i Örebro. Det är den mannen som polisen hade hoppats skulle synas på den förbättrade filmen.

Den blodige man ska ha synts inne på närbutiken på Järnvägsgatan i Örebro. Mannen som ska ha uppträtt förvirrat, var blodig på händerna och kläderna.

Personalen har berättat att mannen kom fram till kassan och och började leta efter plånboken. Sedan ska han ha sagt något i stil med att "pengarna är borta".

Fler bilder

Mannen köpte inget men han fastnade på övervakningskamerans film. Han kunde dock inte identifieras på grund av filmens dåliga kvalitet.

Skälet till att kvaliteten var så dålig var att bandet hade blivit överspelat så många gånger. Statens Kriminaltekniska laboratorium får nu fortsätta arbeta med filmen och den här gången väntas arbetet bli klart "inom ett par dygn".

– Det blir fler bilder så att vi har mera att välja på. Det är en ganska begränsad tidsperiod den aktuella eftermiddagen. Men ändå hinner mycket registreras i kameran.