Clinton och Obama begraver stridsyxan

”Hetsen har gått för långt”

NYHETER

Skällsorden har haglat mellan Clinton och Obama.

Men nu är det slut på käbblet.

– Vi är båda demokrater och delar samma mål. Jag vill inte att kampanjen urartar så att vi förlorar blicken på det vi verkligen vill uppnå, säger Barack Obama.

Foto: AP
”Nu får det vara nog”. Både Clinton och Obama är oroliga över den hätska ton som råder mellan de demokratiska kandidaterna.

Attacker och motattacker mellan kandidaterna och deras anhängare har kantat den demokratiska valrörelsen.

Senast i söndags anklagades Obama av en Clintonanhängare för att ha använt droger tidigare i sitt liv. Clinton i sin tur attackerades för att inte ingripa mot anklagelserna, rapporterar CNN.

Men nu har både Hillary Clinton och Barack Obama fått nog.

”Vi är på samma sida”

Båda två meddelade på tisdagen att de vill ha ett slut på den hätska stämning som rått mellan de demokratiska kandidaterna.

– Clinton och Edwards är bra människor, de är patrioter och ställer upp i valet eftersom de tror att landet kan förändras. Men jag är orolig över tonen i kampanjen, den får inte urarta så att vi förlorar blicken på det vi verkligen vill uppnå, sa Obama på en presskonferens enligt CNN.

Och Hillary Clinton var inte sen med att svara sin kollega.

– Obama och jag är på samma sida, och i den andan hoppas jag att våra familjer håller ihop för att stärka kampen för ett rättvisare Amerika.

Rekordjämnt

Samtidigt som de två kandidaterna begravde stridsyxan visade nationella opinionsmätningar att striden mellan demokraterna blir allt jämnare.

Clinton och Obama har nästan exakt lika stort stöd från den amerikanska befolkningen, enligt CNN. Edwards ligger strax bakom de två favoriterna.

Primärvalet i Michigan är dock betydelselöst för demokraterna. Staten tidigarelade mot reglerna valen och som ”straff” väljer det demokratiska partiet att inte räkna med resultatet.