"Jag känner mig präktig och nöjd"

Foto: MÄRTA THISNER
Britta Persson avslutar kvällen med att prata om allt som hänt, i sällskap med kompisen Hanna och rostade mackor.
NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Britta Persson, 26, singer/songwriter, aktuell med albumet "Kill Hollywood me" berättar om sin kväll.

"Jag och Per Nordmark, som är en väldigt god vän och som tillsammans med mig producerat den nya skivan, går på en tidig bioföreställning. Vi ser Anton Corbijns ”Control” om Ian Curtis. Den har fått väldigt bra kritik och verkar intressant.

Livets godaste i repris

Sedan går vi och handlar mat, på Söderhallarna. Per är bra på att laga mat. Jag vill ha en repris på det han lagade på nyår, det var kanske det godaste jag har ätit i hela mitt liv. Det blir alltså renfilé med rödvinssirap och chèvrerostade rotfrukter. Jag hade aldrig ätit renfilé förut, men det var så mört så att tänderna bara sjönk ner, fantastiskt gott! Vi köper också ett gott rött vin till.

Dit vi alltid går

När vi har ätit ringer vi vänner och hör efter var de håller hus. De är på Sodra bar, Indigo eller Snotty. Vi försöker säga att vi borde hitta ett nytt ställe att gå till, fast vi egentligen trivs vi med att gå dit vi alltid går. Klockan ett stänger de där barerna, då står alla med ena benet på väg hem och andra benet på väg till något ställe som stänger senare. Jag väljer att gå hem. Jag tar en taxi.

Ältande och skvaller

När jag kommer hem rostar jag mackor och gör te och känner mig präktig och nöjd som inte gick vidare. Sedan kommer Hanna som jag bor med hem och så ältar vi och skvallrar."

Berättat för Sofia Larsson , Aftonbladet krogliv

Brittas favoriter:

Budget:

Foto: MÄRTA THISNER