Hotta upp stilen med en hatt

1 av 5 | Foto: Ari Loustarinen
Hatten är huvudsaken. Max Kvissberg får smakråd av mamma Åsa Kvissberg.
NYHETER

Gör som Pete Doherty, Sarah Jessica Parker och Kate Moss - satsa på en läcker hatt i vår. Hetast: Panamahatten och baskern.

Plommonstopet var superinne i höst. Men i vår och sommar är Panamahatten absolut hetast. Det ska vara en stråhatt med svart band runt. Den populära hatten syns bland annat hos designers som Martin Grant och Junya Watanabe.

– Förra sommaren bar många Panamahatten, den här sommaren kommer fler att synas i den, säger Eleonore Nygårds, redaktör på Modette.se.

Har du köpt en basker kommer du också vara inne i vår, enligt Modettes redaktör. På Diors senaste visningar bar många den tunna bomullsbaskern.

– Den fungerar som accessoar i vår, man kan ha den i stället för en scarf till exempel. Men det är inget jag tror att gemene man kommer att bära. Det är som alltid med huvudbonader – alla vågar inte bära dem.

Passar alla i hatt?

– Ja, men det syns direkt om man inte trivs i sin hatt. Man ska inte gå och köpa en hatt bara för att man har läst i tidningen att modeexperter säger att det är inne.

Vad ska man tänka på när man köper hatt?

– Det är viktigt att det blir rätt storlek, det är inte fint när hatten blir för stor. Det är också bra att tänka på om hatten passar till den övriga garderoben så att man inte ser utklädd ut.

Vilken kändis tycker du är snyggast i hatt?

– Jag säger Kate Moss för hon klär i allt. Det hon sätter på sig gör hon alltid med attityd.

Kristina Ohlsson

Här hittar du fler hattar:

(.se)