Kärlek till kurvan kirrar korvkalas

Foto: Björn Lindahl
Korvkung. Grillad merquez med tabbouleh och gös- och kräftkorv med syrad fänkol är två rätter Peder Lindh bjuder på.
NYHETER

Ut med isterbandet och in med merquezen!

Det är vad som händer på Riche då kärleken till korv resulterar i en speciell meny.

Foto: Björnd Lindahl
Middagen är serverad. Den grillade merquezen i färdigt skick.

Den årliga ”Kärlek till korv”-veckan går av stapeln den 22 januari på Riche. Då utökas den befintliga menyn med en särskild korvmeny, med både inköpta och egengjorda korvar.

Isterbandet, som ständigt finns att beställa på Riche, får stryka på foten och försvinner temporärt från menyn. Köksmästare Peder Lindh förklarar varför han känner en sådan kärlek till korv.

– Det är för att vi tycker om att laga korv och har gjort det under lång tid. Det är en av grunderna i traditionell matlagning, en del av husmanskost-traditionen. Men den har misshandlats genom åren och inte ansetts så fin, säger han.

Hur har ni valt ut korvarna på menyn?

– Vi har tagit några favoriter från förra året och lagt till några nya. De respektive korvarna serveras i en rejäl portion, som man blir mätt på. Men skulle någon vilja ha en korvavsmakningsmeny så kan vi säkert ordna det.

Sofia Larsson

Aftonbladet

Läs mer och kommentera