Tjuvar stal lyxbilar för miljoner

Det enskilt dyraste av de stulna fordonen var en Mercedes-Benz CLS 55 AMG, snarlik den här.
NYHETER

En bilfirma i Jönköping utsattes i natt för en närmast osannolik kupp - 14 lyxbilar och två motorcyklar försvann spårlöst.

Fordonen är tillsammans värda flera miljoner kronor.

Den stulna porsche Cayenne av årsmodell 04 hade en prislapp på 299 000 kronor.

Den fräcka bilsstölden i Jönköping för osökt tankarna till filmen ”Gone in sixty seconds”. Nicholas Cage spelar biltjuven Randall "Memphis" Raines som tillsammans med sina kompaner har i uppdrag att stjäla 50 exotiska bilar inom loppet av 24 timmar.

Klockan var ett i natt när en bevakningsfirma i Jönköping larmades om inbrottet. När väktarna kom fram till bilfirman, som ligger i ett industriområde, kunde de snabbt konstatera att någon brutit sig in i lokalen. Polis kallades till platsen.

Dyra märken

– Inledningsvis förstod vi inte omfattningen av det hela. Det var först när vi fick tag på ägaren som det stod klart att 14 bilar och 2 motorcyklar saknades, säger Mats Rosenqvist, vakthavande befäl vid polisen i Jönköpings län.

Tjuvarna tog sig in genom en ruta och hittade sedan ett värdeskåp där nycklarna till bilarna förvarades. Flera av bilarna är av dyra märken, som Porsche, Mercedes Benz, Lincoln och Audi. Bilar som nu är spårlöst borta.

Söker vittnen

Polisen vet ännu inte hur fordonen transporterats från platsen. Men allt tyder på att det måste funnits lika många som förare som stulna fordon, alternativt att de kunnat jobba ostört i omgångar.

– Det finns ingenting som talar för att de har använt en lastbil för borttransporteringen, säger Rosenqvist.

Polisen är måna om att komma i kontakt med vittnen till stölden.

– Om de körde ifrån platsen kan man anta att det borde ha väckt en del uppmärksamhet.

Vid 17-tiden uppgav polisen att två av de stulna bilarna har hittats.

– Vi har fått in några tips och jobbar nu för att hitta de andra fordonen, säger Mats Rosenqvist.

FAKTA

Har du uppgifter om bilstölden? Kontakta Jönköpingspolisen: 036-375454