Chilenska artister sluter bakom Tito

Har skrivit brev till landets president

NYHETER

På måndag fortsätter rättegången mot Tito Beltran, som misstänks ha våldtagit skådespelaren Maria Lundqvists barnflicka.

I födelselandet Chile är stödet för Tito Beltran stort.

Nu har ett 20-tal artister skickat ett brev till president Michelle Bachelet där man uttrycker oro för att operasångaren ska fällas.

Foto: Foto: ANDERS DEROS
FÖRNEKAR VÅLDTÄKT Enligt Tito Beltran masserade han barnflickan i all vänskaplighet. De låg sedan bredvid varandra på sängen och pussades lite. ”Plötsligt sa hon nej. Det respekterade jag. Ett nej är ett nej. Jag skulle aldrig tvinga någon”, har han sagt i polisförhör.

Våldtäktsanklagade Tito Beltrans öde väcker starka känslor långt bortom Sveriges gränser. Som aftonbladet.se tidigare har skrivit fanns chilenska tv-team på plats i Ystad för att bevaka rättegången.

Beltrans chilenska fans har uppmanat landets regering att bevaka rättsprocessen för att säkerställa att allt går rätt till.

Har skrivit brev till presidenten

Nu har också flera chilenska artister engagerat sig i frågan. Enligt AP har ett 20-tal artister - däribland pianisten Roberto Bravo och folkmusikstjärnan Margot Loyola - undertecknat ett brev som skickats till president Michelle Bachelet.

I brevet uttrycker man oro för att operasångaren ska fällas för våldtäkten.

Ska bränna sitt pass

Tito Beltran har förklarat att han vill bränna sitt svenska pass.

– Svenskarna är de mest rasistiska som finns. Det här landet tolererar inte ”svartskallar” och jag är en av dem, har han sagt i en intervju med tidningen Las Últimas Noticias.

Enligt Tito Beltran är det på grund av hans utländska bakgrund som han tvingats sitta i häktet i väntan på rättegången. Världsartisten har tidigare sagt att han ska flytta från Sverige så fort de rättsliga processerna är över.