14-årig pojke i narkotikatillslag

Festade med missbrukare i lägenhet

NYHETER

Sju ungdomar misstänks för narkotikabrott efter en polisrazzia i natt.

I lägenheten hittade polisen också en 14-årig pojke.

– Vi hade fått tips om att det förekom narkotikamissbruk i lägenheten, säger Jan Nicklasson vid polisen i Varberg.

Natten till söndag slog polisen i Varberg till mot en lägenhet där man misstänkte att narkotika missbrukades.

– Vi hade fått tips om lägenheten och spanade på den när två påtagligt narkotikapåverkade ungdomar kom ut därifrån vid halv ett-tiden på natten, säger Jan Nicklasson, inre befäl vid polisen i Varberg.

Husrannsakan

De två pojkarna var 17 och 18 år. På den ene av dem hittade polisen amfetamin och en åklagare beslutade skyndsamt om husrannsakan mot lägenheten.

– När vi gick in var det elva personer i lägenheten i åldrarna 14–25. Fem av dem uppvisade tecken på att vara narkotikapåverkade. Därför fattades beslut om kroppsbesiktning och de fick följa med för provtagning, säger Jan Nicklasson.

Några av de äldre ungdomarna som befann sig i lägenheten är sedan tidigare kända av polisen i narkotikasammanhang, skriver Hallands Nyheter.

En del av ungdomarna har erkänt, andra nekar till brott. När det gäller 14-åringen har socialjouren underrättats.

– Det är inte roligt att upptäcka sådant här, men det bekräftar ju bilden av att missbruket kryper neråt i åldrarna, säger Jan Nicklasson.

I lägenheten, samt på två av ungdomarna, hittade polisen narkotikaklassade tabletter. Totalt misstänks sju av ungdomarna för narkotikabrott.

Rekryteringscentral

Enligt vad aftonbladet.se erfar misstänker polisen att lägenheten har fungerat som en rekryteringslokal där unga personer introducerats i missbruk.

Detta vill Jan Nicklasson dock inte bekräfta:

– Det är inget som jag kan kommentera, säger han.