Varför stannade du inte?

Aftonbladet ringde upp de som inte stannade vid övergångsstället.

NYHETER

? De struntade i att stanna. Aftonbladet skrev upp registreringsnumret och ringde och frågade hur de tänkte när de gasade på trots att folk ville gå över gatan.

”Jag tänkte väl inte alls”

Kvinna, 43: Förmodligen har jag inte tänkt alls. Jag tycker det funkar bra, men både bilister och gående måste ha ett bättre samspel. Fotgängarna kan inte bara gå rakt ut bara för att lagen ger dem rätt. Ibland finns ingen möjlighet att veta om de ska gå eller inte.

”Jag brukar alltid stanna”

Man, 53: Jag märkte inget i sådana fall, jag brukar alltid stanna. Egentligen är lagen både och. Visst är det bra att lämna företräde för oskyddade gående. Men ibland tar de för givet att man ska stanna och går rätt ut utan att se sig för.

”Det var inget jag tänkte på”

Man, 38: Det var inget som jag tänkte på i så fall. Jag brukar alltid lämna företräde. Lagen är bra, annars kan det vara svårt att komma över gatan när det är mycket trafik.

”Min fästman är utlänning”

Kvinna, 29: Det var min fästman som körde, han är från ett annat land. Jag tycker lagen är bra. Det är viktigt att bilister är uppmärksamma då gående är oskyddade.

”Det kommer jag inte ihåg”

Man, 21: Det kan jag inte svara på, det kommer jag inte ihåg. Det är en jättebra lag, men jag tror att de gående missbrukar den lite.