Lockade flickor till internetsex

NYHETER

Mannen hittade unga tjejer via nätet som han fick att klä av sig och skicka nakenbilder. Av 13 flickor var den yngsta bara elva år gammal.

På måndagen åtalades mannen vid tingsrätten i Göteborg.

Åtalet gäller brott mot tretton flickor från runt om i landet som kände sig tvungna att ställa upp. Själv tycker mannen att han inte begått något brott.

– Han bestrider, säger mannens advokat Jan Ahlström till TT.

Träffades på nätet

Förhören med flickorna är ganska lika varandra. Flickorna har registrerat sig på en chattsida som har drygt 67000 medlemmar. Cirka 10000 är flickor.

Ganska snabbt lämnade mannen och flickorna sidan och övergick till mer privat mejlande och sms:ande. Då blev sexinslagen mer och mer uttalade.

Mannen, som egentligen var 37 och bodde i Malmö när han kontaktade tjejerna, hade skrivit fel i uppgifterna om sig själv på chattsajten. Av misstag, hävdar han. Han var plötsligt bara 27, inte 37.

Av en del flickor ville han enligt åtalet ha nakenbilder som de tog med sina mobiler eller kameror och sedan skickade till honom. Andra hade webbkamera och han ville då att de skulle vara nakna framför kameran hemma på flickrummet eller var datorn nu stod.

Medan han tittade på dem på via sin dator och krävde att de skulle onanera eller smeka sig själva så lyssnade han på deras stönanden via mobilen.

Fick nog

En 13-årig flicka från Göteborg, som till slut gick till polisen och berättade, förklarade att hon hade känt sig tvingad att göra som han ville. Men till slut blev hennes motvilja för stor, hon såg på mannens hemsida att det fanns flickor som bara var 8–10 år som skrev till honom. Hon ville inte att andra skulle drabbas av det hon fått genomgå.

Under ett halvår hade mannen och göteborgsflickan haft 4800 kontakter via mobilen enligt polisutredningen och hon berättade om hur han ibland skickade bilder av sig själv som var så äckliga att hon nästan spydde.

Ville hjälpa

Efter hand växte gruppen med flickor som berättade för polisen. Mannen, som är arbetslös och ensamstående, säger i förhören att han bara ville hjälpa flickorna att må bra. Och han hade hjälpt många.

Åtalen mot honom gäller sexuellt övergrepp på barn, utnyttjande av barn för sexuell posering samt sexuellt ofredande.

Mannen har suttit häktad sedan slutet av september. Utöver sexkontakterna i Göteborg ska han via internet ha förgripit sig på flickor i Borås, Gnesta, Umeå, Huddinge, Luleå, Mora, Norrköping, Sandviken, Skellefteå, Södertälje och Vilhelmina.

TT