Anhållanden efter mc-razzia i Malmö

NYHETER

De åtta personer som greps vid polisens tillslag mot en mc-lokal i Malmös utkant på onsdagskvällen har anhållits.

Det uppger Matthias Svanberg, inre befäl vid Malmöpolisen, som i övrigt inte vill uttala sig om razzian. Han hänvisar till länskriminalen, som genomförde husrannsakan tillsammans med piketpolisen.

Upprinnelsen var att polisen vid 20-tiden på kvällen stoppade en personbil utanför lokalen på Fortunavägen i Malmö och att föraren i bilen blev misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott.

Det ledde till ett beslut om husrannsakan i lokalen, som används av ett mc-gäng med anknytningar till det kriminella mc-gänget Bandidos. I lokalen gjorde polisen fynd som ledde till misstankar om narkotikabrott och vapenbrott. Åtta personer i åldrarna 18–50 år greps, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Några av dem uppges vara medlemmar i Bandidos, andra ska enligt polisen vara anhängare. Enligt Sydsvenskan greps sex män och två kvinnor.

Företrädare för länskriminalen sade på torsdagsmorgonen att ytterligare uppgifter om händelsen inte kommer att lämnas förrän under eftermiddagen.

Nekar till brott

De åtta anhållna är misstänkta för narkotikabrott, förberedelse till grovt bedrägeri och vapenbrott. Samtliga har nekat till brott i de korta förhör som hittills hållits.

I lokalen hittades i olåsta utrymmen vitt pulver som misstänks vara narkotika. Mängden var inte så stor att det kan handla om grovt narkotikabrott, uppger Per Lidehäll, kommissarie på länskriminalen i Skåne.

Där fanns också utrustning för skimning, därav misstanken om förberedelse för grovt bedrägeri. Ett skjutvapen påträffades i lokalen, som enligt polisen disponeras av gänget X-team Sverige.

Droganalys

Flera av dem som greps misstänks vara påverkade av narkotika.

– Det finns en användning av narkotika här, det kan vi klart påvisa genom den här insatsen, säger Per Lidehäll.

Polisen ska genomföra droganalys för att utreda vilken typ av narkotika det var.

Flera av de åtta personerna är kända för polisen sedan tidigare.

Tillslaget mot lokalen var ett led i den satsning riktad mot gängkriminalitet som Polismyndigheten i Skåne genomför.

ARTIKELN HANDLAR OM