Årets Kock-finalisten går på magkänslan

NYHETER

Hallå Christian Fredriksson, krögare på Strix lunch och catering i Solna och en av två 08-finalister i tävlingen Årets Kock 2008.

Namn: Christian Fredriksson. Ålder: 32. Bor: Hammarby Sjöstad. Familj: Sambo Lina och barnen Molly och Vincent.

– Det känns extremt stort, det här är det största som händer på hemmaplan i matlagningsväg. Det är väldigt inspirerande och kul.

Hur förbereder du dig?

- Jag har aldrig tävlat förut, och driver en lunchkrog, så det är ju inte samma typ av mat i tävlingen som jag gör i vanliga fall. Men jag provlagar, har väl gjort min rätt 4-5 gånger och ska väl göra den några gånger till.

Temat på tävlingen är ”nutida ekologiskt”, vad innebär det?

- Det är ett sätt för branschen att visa att det går att äta ekologisk mat av riktigt hög kvalitet.

Konkurrensen är stenhård, hur ska du göra för att vinna?

– Jag ska inte krångla till det och gå på magkänsla. Min rätt är ganska rustik. Smaken är det viktigaste.

Fotnot: Tävlingen äger rum 30 januari i Blå Hallen.

Miranda Sigander

Läs mer och kommentera

(.se)

ARTIKELN HANDLAR OM