Jack Nicholson sörjer Ledger

”Jag har varnat unga människor för att ta sömnmedel”

Foto: Reuters/AP
Både Heath Ledger och Jack Nicholson spelade rollfiguren ”Joker” i filmer om Batman. ”Jag har varnat unga människor för att ta sömnmedel” säger Nicholson.
NYHETER

1989 spelade Jack Nicholson Joker i filmen Batman.

Skådespelaren Heath Ledger, som hittades död i sin lägenhet i tisdags, sa att rollen som Joker i filmen ”The Dark Knight” var en av de mest krävande han har gjort.

Foto: Scanpix
Jack Nicholson sörjer sin kollega Heath Ledger.

I dag kom skådelspelarna Jack Nicholson och Morgan Freeman till London för att göra reklam för sin nya film, ”The Bucket List”. Men de inledde sin välbesökta presskonferens med att tala om sin unge australiske kollega, Heath Ledger.

– Det var en sorglig nyhet för alla. Vi spelar tillsammans i den nya Batman-filmen ”The Dark Knight”, men vi möttes dessvärre aldrig under inspelningarna, säger Morgan Freeman.

Jack Nicholson, som hade rollen som Joker i filmen Batman från 1989, blev informerad om dödsfallet i tisdags kväll.

– Jag har varnat unga människor för att ta sömnmedel. Jag körde nästan av vägen själv en gång. Jag brukar aldrig ta sömnmedel, men den natten var det någon som sa att jag skulle göra det. Jag kände mig sjuk, så jag tog dem. Och senare körde jag nästan ut för en klippa bara några meter från mitt eget hem. Sömnmedel är något som man måste varna för, säger Jack Nicholson.

Det är inte bekräftat vad Heath Ledger dog av. En teori är att han ska ha dött av en överdos av sömnmedel som hittades i hans lägenhet. Han hade svåra problem just med att sova.

– Den senaste veckan sov jag i genomsnitt två timmar per natt. Jag hade tankar i huvudet hela tiden. Jag var trött, men tankarna fortsattet, sa Heath Ledger till NY Times för två månader sedan.