"Jag ringer mamma och bjuder henne"

NYHETER

Hur skulle Deniz Merdol, 20, programledare för "Mitt P3" bränna tusen spänn på stan? Vi frågade.

Foto: Mattias Ahlm/ SR
Mumma för mamma Deniz Merdol har dåligt samvete för att hon försummat sin mor. Kanske kan en kväll på stan ställa saker till rätta?

Jag vill ge min mor min helkväll på stan, jag gjorde nyss ett program som handlade om försummelse mot föräldrar nämligen. Samtidigt så har jag konsumtionsstopp, jag klippte mina kort i direktsändning. Men nu får jag ju pengar.

Jag ringer mamma och bjuder ut henne. Hon blir jätteglad, för jag har varit så dålig mot henne den senaste tiden. För att hon ska få lyxa till det så får hon ta en taxi från Fittja in till stan. Vi ses på Mezopotamia , en kurdisk restaurang på Luntmakargatan. Det är några vänner till mig som öppnat den nyligen och jag har varit dålig mot dem också, har inte varit där sedan de öppnade. De vill bjuda, men eftersom det är en ny verksamhet vill jag inte ta emot det utan betalar.

Vi går på en pjäs på Stadsteatern , jag har lite kontakter där och kan fixa billigare biljetter. Det passar bra att gå på teatern med sin mamma och vara lite kulturella och mysiga och ha något att prata om efteråt. Mamma är lite trött vid den här tiden, men vi åker till Gondolen och tar varsin drink och kollar på utsikten.

Väl hemma så bäddar jag upp en säng med nya, fräscha lakan och så får mamma sova över hos mig. Dagen efter så åker jag med henne hem och så hänger vi, sedan har vi haft ett heldygn. Då kanske jag har kompenserat lite åtminstone.

Sofia Larsson

Aftonbladet

Kvitto