Bill: Hillary och John McCain gillar varann

NYHETER

Hillary Clinton och John McCain gillar varandra – mycket.

I alla fall enligt Hillarys make Bill.

– De står varandra nära, säger han till CNN.

Om Hillary och John ställs mot varandra i slutkampen kan valspurten utvecklas till rena kärleksresan, spekulerar CNN:s politiske expert Alexander Mooney. Kandidaterna står varandra förhållandevis nära varandra politiskt, och respekterar och gillar därtill varandras stil.

När Bill Clinton besökte Spartanburg i South Carolina i fredags fick han frågor om Hillary Clinton verkligen var rätt person att samarbeta med republikaner i händelse av att hon blir vald till president. Han svepte bort farhågorna med att hon tidigare har samarbetat framgångsrikt med republikanerna i senaten, bland andra John McCain som framträder allt mer som favorit på motståndarsidan.

– Hon och John står mycket nära varandra. De brukar alltid skämta om att ifall de ställs mot varandra så kommer det att bli den mest civiliserade valrörelsen i den amerikanska historien, och de är rädda att väljarna kommer att somna bara för att de gillar och respekterar varandra så mycket, sa Bill Clinton.

Hillary Clinton och John McCain möttes offentligt i en tv-debatt tidigare i januari. Då berömde Hillary John för att ha gjort ”ett bra jobb” i New Hampshire. Och John bad Hillary att hälsa till Bill åt honom.

Den påstådda kärvänligheten mellan kandidaterna uppskattas inte lika mycket av McCains kampanjhögkvarter som av Clintons. I går kritiserades John McCain hårt av sina medtävlare bara därför att tidningen New York Times – som betraktas som republikanernas ärkefiende nummer ett – hade uttryckt sig i positiva ordalag om McCain.

ARTIKELN HANDLAR OM