Får 13 miljoner för en intervju

Dragkamp mellan USA:s största talkshows – vem ska få Madeleines föräldrar?

1 av 3 | Foto: ARMANDO FRANCA
Pengarna inte viktigast Paret McCanns mål är största möjliga genomslagskraft.
NYHETER

Oprah Winfrey eller Barbara Walters?

Vilken pratshow ska Madeleine McCanns föräldrar välja att tala ut i först?

Enligt brittisk media har föräldrarna erbjudits en mijon pund – nästan 13 miljoner kronor – för en exklusiv intervju.

Men budkriget är i full gång och långt ifrån avgjort. För föräldrarna Gerry och Kate är det inte pengarna som avgör. Det viktigaste är vilken tv-show som gynnar letandet efter deras dotter mest, uppger deras talesman Clarence Mitchell för Daily Mail. Miljonerna som samlats in i föräldrarnas insamlingsfond kommer att vara slut till sommaren.

– Vi har blivit kontaktade av representanter både från Oprah och Barbara som vill ha en exklusiv intervju med Kate och Gerry, säger Clarence Mitchell. Diskussioner pågår men det innebär inte att de har bestämt sig för att delta. Ingenting är klart ännu.

Högsta någonsin

Skulle paret tacka ja till miljonbudet skulle det vara den högst kända summa som betalats ut för en exklusiv tv-intervju någonsin. Men den skulle förmodligen vara lönsam för vilken av tv-showerna som helst.

Oprah Winfreys intervju med Michael Jackson 1993 sågs av 100 miljoner tittare världen över. Barbar Walters kan å andra sidan skryta med att ha intervjuat flest kändisar och politiker än någon annan i USA. Hennes intervju med Bill Clintons älskarinna Monica Lewinsky sågs av 74 miljoner tittare.

”Som en kunglighet”

Barbara Walters, 78, har gått i deltidspension från sin tv-show. Men, låter hon hälsa, blir det en intervju med paret McCann så kommer hon tillbaka.

Enligt en källa närstående paret McCann lutar de åt att anta Barbara Walters anbud.

– Hon är ju som en kunglighet, säger källan.

Paret McCann är fortfarande misstänkta av den portugisiska polisen för inblandning i dotterns försvinnande från den portugisiska turistorten Praia da Luz i maj förra året. Och som misstänkta är de förhindrade att diskutera något om själva fallet med någon annan.

Det har dock inte hindrat dem från att ge ett fåtal intervjuer med utvalda media.

Parets representanter har också redan träffat producenter som vill göra en film av det åtta månader långa sökandet efter parets försvunna dotter Madeleine. En sådan affär skulle också inbringa dem runt en miljon pund.