Sökes: ”Insmörjare” av kroppsbyggare

”Vi har fått en del oseriösa ansökningar”

NYHETER

Arbetsuppgifter: Massera in muskulösa män med olja.

Låter det intressant? Då kanske Esunless har jobbet för dig. Företaget söker nämligen en ”insmörjare” av kroppsbyggare.

Den 13 och 14 oktober anordnas SM i Bodybuidling och Fitness i Västerås. Inför tävlingen söker nu företaget Esunless en så kallad insmörjare.

– Jobbet går ut på att smörja in de tävlande i Bodybuildning-SM med glansolja innan de ska upp på scen, säger Luke Ray som ansvarar för rekryteringen.

Vad krävs av en bra ”insmörjare”?

– Du måste vara väldigt noggrann när du smörjer in de tävlande. Oljan framhäver musklerna och gör venerna mer synliga. Om det blir ojämnt kan det påverka den tävlandes placering. Du måste också kunna hantera stress eftersom det är knappt om tid precis innan alla ska upp på scen. Det är också viktigt att du är glad och pratar med de tävlande.

Det står i annonsen att de sökande ska bifoga bild. Varför det?

– Det är lättare att få en uppfattning om personen om man får se en bild. Men själva utseendet har ingen större betydelse.

Hur många har sökt jobbet?

– Vi satte ut annonsen i förrgår och vi har redan fått mellan 30 och 40 ansökningar. Det är främst kvinnliga sökande och de flesta är i tjugoårsåldern.

Vilken typ av arbetslivserfarenhet bör man ha?

– En del av de sökande har jobbat som massörer vilket givetvis är en merit. De som jobbat på McDonalds och Max hamnar längst ner på listan.

Har ni fått några oseriösa ansökningar?

– Ja, ett par manliga sökande verkar främst ha sökt jobbet för att få känna på muskler. Och visst kan det finnas kvinnliga sökande som också söker jobbet av den anledningen. Men dem kommer vi att kunna sålla bort under intervjuerna.

Kommer de sökande att få prova på att smörja in muskler under intervjun?

–Ja, de mest intressanta kommer att få göra det. Men vi har inte kroppar så det räcker till alla sökande, säger Luke Ray och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM