”Död” britt avslöjades av dottern

Walter Dominy försvann från en färja 1993

Foto: Colourpress.com.
NYHETER

Fallet med kanotmannen – han som ”återuppstod från de döda” – har fått en uppföljare i Storbritannien.

Den här gången har den dödförklarade personen inte självmant trätt fram, utan avslöjats av sin dotter.

Walter Dominy försvann från en färja 1993 och lämnade ett självmordsbrev efter sig. Han var då skuldsatt upp över öronen. Nu visar det sig att han lever under antaget namn och får brittisk pension.

– Jag kan inte leva med lögnerna och falskheten längre, säger dottern Lorna till tidningen The Sun.

Walter Dominy kontaktade sin hustru tre månader efter försvinnandet och tillsammans bosatte de sig i Nordirland. För två år sedan flyttade de till Frankrike.

”Vi barn brann av ilska”

De fyra barnen fick också reda på att fadern var i livet. Men inför övrig släkt och vänner fick de låtsas att modern träffat en ny man. Dominys mor som gick bort för sju år sedan sörjde in i det sista sin son, som hon trodde hade bragt sig själv om livet.

– Vi barn brann av ilska över att någon som vi älskade så djupt lurade oss så grymt, säger dottern som nu är 41.

”Kanotmannen” John Darwin väckte först uppmärksamhet när han i december förra året klev in på en polisstation, fem år efter sitt försvinnande i vad som antogs vara en kanotolycka. Darwin hävdade att han inte kunde minnas vad han gjort sedan dess – och hans ”änka” uttryckte stor förvåning över hans återkomst. Snart visade det sig att de fått ut stora försäkringsbelopp, och nu har båda åtalats för bedrägeri.