Ljög om sexlingar - fick fängelse

Fick generösa grannar att bidra med pengar

NYHETER

Sarah Everson, 47 och maken Kris, 35, ljög och sa att de blivit föräldrar till sexlingar i syfte att få grannarna att öppna plånboken.

Men bluffen avslöjades och paret gick från att vara föräldrar – till bedragare.

Nu har ”mamman” dömts till fyra års fängelse.

Foto: AP
Sarah och Kris Everson sa att de blivit föräldrar till sexlingar. Allt var en bluff för att få bidrag.

Det gifta paret Sarah och Kris Everson bodde i en av Kansas Citys förorter. I mars 2006 var de i desperat behov av pengar och började fila på en lömsk plan som skulle få deras pengabekymmer att försvinna. Traditionella lösningar som banklån och extrajobb förkastades. Istället diktade Sarah och Kris ihop en riktig snyfthistoria.

Visade upp sex tröjor

I tidningen Examiner berättade paret om den fantastiska ”födseln” och visade upp sex små tröjor samt blöjor. Men några bilder på barnen fick inte tas. Den nyblivna familjen förklarade hur fattiga de var och hur räkningarna hopade sig. Generösa medmänniskor öppnade genast plånboken och pengarna rullade in. Parets elräkningar betalades och de fick flera gåvor - för sammanlagt tiotusentals kronor, uppger tv-kanalen KMBC-tv.

"Vi behövde pengarna"

När en reporter senare ringde runt till alla sjukhus i området kom det fram att sexlingsfödseln var en bluff. Eversons konfronterades med uppgifter och erkände.

– Det var aldrig vår mening att såra någon. Vi behövde pengarna, förklarade Kris Everson.

I augusti 2006 dömdes Sarah och Kris Everson till fyra års villkorlig dom, böter och 40 timmars samhällstjänst. Efter att ha missat flera möten med övervakarna efterlystes Sarah och Kris. Förra månaden greps maken och dömdes till tre års fängelse. Förra veckan hann rättvisan ikapp Sarah Everson. Hon har nu dömts till fyra års fängelse, uppger AP.