Läsarna: Visst finns det liv i rymden

Foto: AP EUROPEAN SPACE AGENCY
NYHETER

Finns det liv i rymden? Självklart, säger

Aftonbladet.se: s läsare.

89 procent tror att vi samsas om universum med andra varelser.

Totalt har 29 000 av Aftonbladet:se:s läsare svarat på frågan om det finns liv på andra planeter. Och enigheten är tydlig. 89 procent svarar "ja" medan bara 10 procent svarar "nej".

Signaturen Duffman skriver i Aftonbladets forum:

"Att säga att vi är dom enda i universum är nog bland det mest högfärdiga svammel man kan säga, sannolikheten för liv på annat håll är stor."

"Universum oändligt"

Hur utomjordingarna skulle se ut råder det dock delade meningar om bland Aftonbladets läsare. Läsaren Flugsnapparen tror att det kan finnas människor även på andra planeter:

"Vissa forskare påstår att eftersom universum är oändligt så finns det någonstans en kopia av jorden och med samma livsbetingelser."

Krävs vatten och syre?

Astronomen Gösta Gahm anser att det krävs vatten och syre för att liv ska bildas på andra planeter (se artikel nedan). Flera läsare anser att det är ett för trångsynt sätt att definiera liv. Signaturen "Ansvarsfull med hund" skriver:

"Det som slår mig är att forskarna alltid letar efter förhållanden som liknar våra. Har det inte slagit dessa högutbildade, högavlönade (?) människor att liv utvecklas utefter de förutsättningar som finns? Vad är det som säger att liv i ett annat solsystem andas ens en gång eller har likadan biologisk sammansättning som livet på Jorden?".

Får aldrig kontakt

Signaturen Roland P tror inte heller att eventuellt liv i rymden liknar det på vår planet:

"Tänk om både liv och intelligens har helt annorlunda definitioner där ute någonstans, då är det stor risk/chans att vi aldrig kommer att få kontakt."

ARTIKELN HANDLAR OM