"Det är lite tuffare nu"

Foto: Berwaldhallen
Anne-Lie Rydé, Alcazar och Svante Thuresson är bara några av de många artister som uppträder tillsammans med Anders Berglunds orkester på Berwaldhallen.
NYHETER

Sedan 2001 är liveband ett minne blott i Melodifestivals-sammanhang. Men nu ställer Berwaldhallen till med en tredagars schlagersfest i den gamla skolan.

Vi har pratat med Lill Lindfors, evenemangets självskrivna konferencier.

Foto: Maja Suslin
Lill Lindfors är rutinerad konferencier.

Initiativtagare till kvällarna är Anders Berglund, en legendar i schlagersammanhang.

- Han var ju tidigare dirigent på Melodifestivalen i många år. Här kommer han ha med sig en riktigt stor orkester, jag tror de är 28 stycken!, säger Lill Lindfors entusiastiskt på telefon.

Vad kan vi vänta oss av kvällarna?

- Det blir två akter, i den första delen får publiken rösta fram sin favorit och i den andra delen blir det både gammalt och nytt med de olika artisterna. Det verkar finnas ett stort intresse för det här med levande orkester. Det är nästan slutsålt.

Hur tycker du att schlagern har förändrats genom åren?

- Det är svårt att säga sådär generellt men det är ju som med allt annat, att det går trender i det. Sarah Dawn Finers bidrag förra året var till exempel en ballad. Annars brukar det vara lite tuffare låtar nuförtiden.

Vilken är den bästa schlagern, alla kategorier?

- Mitt starkaste minne är Fångad av en stormvind. Det var hela uppträdandet med fläkten i håret och allt som gjorde det. Och Carola var jätteduktig. Väldigt levande.

Förutom att vara konferencier kommer Lill Lindfors även att sjunga två sånger. Kanske får vi höra hennes eget vinnande bidrag från 1966.

- Den hette Nygammal vals och var en låt i humoristisk anda av Svante Thuresson, eller Hipman Thuresson som han kallades då. Jag tycker texten håller fortfarande.

Nu är det schlager som gäller, men vad har du på gång framöver?

- Nu håller jag på med en serie minnesprogram för finsk radio så jag kommer sitta i studio hela nästa vecka. Sedan jobbar jag med lite produktioner som jag inte kan säga något om än så länge, det är hemligt.

Elvira S Barsotti

Allt om Stockholm

Läs mer och tyck till