”Vi glider in och ut på ställena”

Foto: KATARINA LÖFGREN
Doreen dricker ingen alkohol, men spenderar istället 60 spänn på lösgodis som hon och kompisen käkar på hemvägen.
NYHETER

Hur bränner Doreen Månsson, 33, programledare för kommande ”Doreen 21.30” i SVT, tusen spänn på stan? Vi frågade.

Foto: CARL-JOHAN SÖDER/SVT
DOREEN I DÖRREN Hon känner sig cool när hon och kompisen hälsar på vakterna i dörren på olika krogar, men Doreen Månsson känner på sig att andra ser dem som morsor och farsor på stan.

Jag tar med mig min kompis Tarik ut och möter upp honom på Söder där han jobbar. Sen promenerar vi in till stan, det är gratis och så hinner man analysera vad som hänt i livet sen man träffades sist.

Vi går till Waynes Coffee och tar en sojalatte, han gör alltid det och det är vana som jag har snott.

Sen vill jag att vi drar till arabhaket Al-Sarab på Regeringsgatan. Tarik kommer inte att vara så positiv till det, för jag väljer alltid det när jag får bestämma och har gjort det i åratal. Där kan man sitta svinlänge och äta och umgås kring maten. Jag kommer med extremt många argument för att vi ska gå dit, de femton förrätterna till exempel. Jag börjar prata som en matskribent för att försöka övertyga. När de argumenten tryter så säger jag ”men det finns ju snygga magdansöser”. Jag får min vilja igenom till slut.

Sen tar vi vår krogturné, vi går runt till olika ställen och hälsar på folk vi känner i dörren och glider in och ut på ställena. Vi upplever nog oss som belevade och coola, men folk som ser oss tycker nog att vi är som morsor och farsor på stan.

Jag är absolutist, så jag dricker inte. Men jag bjuder Tarik på en tjejig paraplydrink, för det gillar han.

När vi gjort vår lilla repa så promenerar vi till S:t Eriksplan, på vägen gör vi en avstickare till Seven Eleven och köper lösgodis. På promenaden diskuterar vi hur stan har blivit så tråkig och hur unga alla är, och hur det minsann var annorlunda på Lewinskys- och Kungsantiden. Vi pratar också om hur mycket vi ska träna i veckan som kommer, för att rättfärdiga godisätandet. För pengarna som blir över lovar jag att bjuda honom på brunch. Men det löftet infriar jag inte utan köper nåt fint till mig själv i Kista centrum i stället.

Sofia Larsson

Kvitto