Man hittad död efter misstänkt uppgörelse

NYHETER

En man hittades på måndagskvällen död i Helsingborg.

Polisen misstänker att han har mördats.

Den döde har under natten identifierats som en 20-årig man från Helsingborg.

Strax efter klockan 19 i går kväll var de båda poliserna på väg för att träna i polishusets gym i Helsingborg. På en cykelbana några hundra meter bort hittade de 20-åringen.

Cykelvägen passerar koloniområdet Ringstorps sommarstad, inga bostäder finns i omedelbar närhet. Det finns inga vittnen till mordet.

Inga spår

– Mannen är skjuten med mer än ett skott, säger Tommy Linden.

Vid midnatt hade polisen ännu inga spår efter mördaren som tros ha flytt in i koloniområdet.

Enligt polisen hade mordoffret varit delaktig i flera våldsbrott i nordvästra Skåne det senaste året.

– Det handlar bland annat om skottlossningar. Han ingår i en krets av totalbrottslingar, säger polisens informationschef Lars Förstell.

Skottlossning

Gängen hör hemma i Landskrona och Helsingborg. Så sent som i onsdags besköts ett par lägenheter på Bryggaregatan i Helsingborg.

Polisen misstänker att den skottlossningen har direkt samband med mordet. Enligt uppgifter var det mordoffrets lägenhet som besköts.

Mannen påträffades på Grenadjärsgatan i Helsingborg strax efter klockan sju på kvällen. Han låg intill en cykelbana, och kroppen hade skottskador. Polisen inledde en förundersökning med brottsrubriceringen mord alternativt dråp.

Den döde är känd av polisen sedan tidigare och rörde sig i kriminella kretsar. En teori är därför att han skjutits som led i någon form av uppgörelse mellan kriminella och att det i så fall finns en krets av personer som kan vara intressanta i utredningen.

Under natten till tisdagen genomfördes en teknisk undersökning på fyndplatsen. Det finns vittnesuppgifter som tyder på att skottlossningen skedde cirka 45 minuter innan mannens kropp hittades.

Länskriminalen i Skåne har nu tagit över utredningen.